15 August 2017

Have you..?

Assalamualaikum

Have you ever, see a guy and you know he is the one?

Have you ever, pray so hard that one day he will be yours?

Have you ever, tried so hard to get his attention so he will know your existance?

Have you ever, smile for the whole day because a hi from him?

Have you ever, cry because he just break up with his girlfriend?

Have you ever, being jelous because of his ex's younger sister?

Have you ever, being so happy just being with him?

Have you ever, love me..?

27 July 2017

A Miracle

Assalamualaikum

Bila bosan scroll Facebook, Instagram. Penuh dengan gambar bertunang, kawin, pregnant dan pegang anak.

Aku? Wating for a miracle

Ha. Ha. Ha. Kesian..

03 July 2017

Expectation

Assalamualaikum,

Dear Heart,

I can foresee that now you have some expectation. You shouldn't have, even a slightest. Don't you learn from before? You may end up, hurt..

From,
Brain

20 February 2016

2015

Assalamualaikum

Sekarang dah Februari 2016, hari ni baru aku nak cerita pasal 2015. Hahaha

2015, terlalu banyak perkara berlaku. Sampai aku tak tahu patut aku ingat atau tak. Ada suka, duka pun boleh tahan banyak jugak ar. And it is a tough year. Myself for being alive for 23 years, and 2015 is a tough year I guess.

First of all I have completed my study in Bachelor of Aircraft Engineering (Mechanical). For 3 years being as the only girl in the class is quite tough, but it was fun. They were good, haha. I've done my On Job Training (OJT) at AirAsia for 6 months. So at last, aku dah merasa ar keje dekat kapal. For sure it is tough, a lot of things I can't do. Even some of the technician said I lack in skills. Kadang kadang tu jealous jugak tengok LAE/ Technician perempuan buat keje, macam amazed gila ar. Padahal akak tu lagi kecik dari aku kot, tapi takde problem ar dia nk tutup latch cowl tu. Aku terkial kial lagi. Haha

And that how made me want to give up pursuing my license. Ada pernah sekali sampai aku menangis kat kedai makan, sebab aku tak pegi exam. Sebab aku rasa aku tak boleh buat dan tak yakin. Sepanjang aku OJT, aku rajin gila pegi exam tapi 1 module je aku lepas. Aku tak tahu ar effort aku belajar tak cukup ke, aku banyak main ke. Banyak kali jugak ar aku mempersoalkan kebolehan aku, sama ada aku mampu ke tak buat semua ni. Layak ke? Boleh ke aku? Atau ni semua sekadar minat aku, dan aku tak mampu nak buat keje ni. Hahaha

Sepanjang aku OJT, mungkin jugak saat yang bahagia untuk aku. Aku crush dengan someone, since 2013. Bila dah settle FYP class aku pegi BBQ kat PD, aku confess dekat dia. Even sebenarnya dia dah tahu, dan banyak kali jugak ar kantoi dengan dia. Haha. After abeh exam, kitorang pegi holiday kt China with my classmates, together with him ar. That time we were so good, not awkward at all. Sometimes he pay for me for other things that exceed our initial budget. He teman me all the way to find a winter shoes since my feet macam gajah. Susah gila nak cari size aku kat Beijing tu. 

Then in January, our friend from China (actually she is his friend, their family tour guide when his family went there) come all the way to KUL and we show her how Malaysia look like. She stayed at his family house, together with me. Mula mula dia suruh stay for weekend, sebab parents dia nak bawak May pegi homestay kat Banting. In the end, he asked me to stay for another week untuk teman May. Sampai sanggup hantar aku balik rumah, amek extra clothes pegi rumah dia. So basically, I known all his family member. Even some of his makciks pun aku pernah jumpa.

Aku dengan dia OJT tempat yang sama. Awal awal memang kitorang carpool ar, pegi 2 kereta since kitorang 7 orang. Tapi lama lama, semua berpecah dan aku pegi keje sekali dengan dia. Hari hari dia akan pickup dan sent me back home since satu jalan. Tapi actually, aku yang mintak nak tumpang dia awal awal. Hahaha. 

Sepanjang OJT, kitorang semakin rapat. Dia teman aku study masa hari cuti even dia takde amek exam pun masa tu. Aku pegi rumah dia few times sebab adik dia tak pun sebab dia ajak aku study kat rumah dia. May baru balik dari Penang and kitorg pickup her from airport and took her to his home, aku yang macam tuan rumah. Tolong buatkan air, tolong adik dia buat desert. Dia pun da mula minat hiking, kitorang pegi ramai ramai hiking sampai pernah aku menangis dalam tren sebab aku jeles. Aku jeles dengan his ex's sister. Adik dia ikut sekali hiking and dia dengan aki asyik cakap pasal budak tu je. Aku sangat insecure masa tu.

Pernah sekali, jam aku buat hal. Dorang macam nak betulkan ar, tapi in the end patah jugak dan orang terakhir yang pegang jam adalah dia. So, aku pun tak kesah sangat ar sebab jam tu dapat hadiah masa hari anugerah masa form 1 dulu. Takde signifikasi pun jam tu, haha. Tapi, dia belikan aku jam baru. Serious weyhh, terkejut gila. Aku memang ada nampak dia usha jam kat internet, ada ar terdetik sket. Patu dia suka tanya aku suka warna apa, warna macam mana. In the end dia belikan warna merah and memang style aku ar. Aku tak tau nak react apa sampai aku macam tak nak terima jam tu dan dia sangat terasa dengan reaction aku. Sebab, banyak benda aku pikirkan...

Banyak kali jugak kitorang bincangkan perasaan aku. Haha. Dia tak bagi aku mengharap sebab dia anggap aku macam adik. Dia kata ar, entah. Tapi masa kitorang OJT, even budak dari kolej lain cakap macam ada something dengan kitorang. Dan cara Mat cakap, macam dia yang suka aku, aku yang jual mahal. Haha. Even ada a few technician and LAE cakap kitorang couple. Alangkah bahagianya kalau betul, tapi dia tak suka bila orang cakap macam tu. Dia rasa menyampah. Dan lama kelamaan, dia pernah cakap yang dia mula sayang aku, kadang kadang rindu aku. Tapi, dia tak nak ada apa apa hubungan. He is a guy not involve with a commitment kot, Dan mungkin aku terlalu selesa dengan dia dan aku too clingy with him, it makes him feel annoyed.

Bila abeh OJT, aku dengan dia da tak jumpa sangat. Aku pun balik kampung nak raya. Lepas raya, dia cakap dia tak nak aku dengan dia macam sebelum ni. Dia nak kitorang kembali kawan. For us to meet & hangout macam dulu dah tak dapat kot. He wanted to make a distance between us, in order for me to forget me. Yeah, it hurts so much. 

Bila aku da start keje, pernah a few times kitorang contact and pernah sekali aku pinjam wrench dari dia dan lepak kejap. Padahal aku rindu sangat dengan dia masa tu. Kemudian bila aku nak pulangkan wrench, aku pergi rumah dia. Dia da tunggu aku kat luar, macam biasa bila aku pergi rumah dia. Dia suruh masuk dalam, suruh aku makan tapi aku dah makan. Sembang dengan nenek, Auni. Mak dia dah nak tidur masa tu. Sembang pasal kerja, pasal aku pergi kerja. Sebelum tu aku pernah cerita pasal aku hampir terlanggar kawan aku, huiiii. Dn yang paling lawak, tapi sweet kot. Haha. Dia selalu marah aku bawak motor macam apa je, bila nak balik dia suruh aku tadah tangan dan baca doa naik kenderaan. Aku da segan gila. Haha, dan dia tak pernah lupa pesan "Jangan tinggal solat Dhuha."

Since that, I've started texting him. Ngadu pasal keje, kain terbakar dan dia masih melayan macam dulu. Then we start to hangout sometimes again, as a friend. But, the happiness is not too long. On raya haji, once again he asked me to forget him. Stop everything we have been doing before this. This time he is serious, no turning back again. It is hurt, and I don't know why he likes to say that kind of thing during raya. Hahaha. Then once again, a day after my birthday he sent me a long text asking me to forget him and he already found someone that he is going to get married. As always, "Jangan tinggal solat Dhuha."

It is hurt, like a lot. This time, lagi teruk dari sebelum ni. Aku menangis, tapi tak beria sangat kot. Haha. Masa tu kat rumah Aeda. Dan lepas dari hari tu, aku tak menangis. Apa lagi boleh aku buat, macam dia cakap "Kita tak pernah ada apa apa." The truths hurt like hell. Aku cuma bole harap, yang dia bahagia je. Haha, yo lah tu.

Sementara tengah kerja, aku sangat active pergi interview dan aku dapat tawaran bekerja dengan Malindo dan Yayasan Peneraju. Oleh sebab Peneraju lagi interesting, so aku tolak Malindo dan resigned from Maybank. So, December will be my last month. But, ada problem dengan Peneraju dan aku tak dapat continue dengan Peneraju dan aku resigned macam tu je ar. Hahaha. The moment I'm writing this, I have been unemployed for two months. Dan mungkin aku terlalu positif, aku terima semua ni dengan redha. Aku tahu Dia mungkin ada plan yang lagi baik untuk aku, InsyaAllah

So that what happened to me in 2015. It is happy year, but a sad year also. Lots of thing happened and it was a tough year. Panjang gila aku tulis, but it is a relief kot. Haha


21 March 2014

Assalamualaikum

Dia cakap, pakwe aku tak bagi aku keluar makan dengan classmates aku. Ye la, dua orang perempuan je kan. Nanti orang tengok pelik je, cakap perempuan tak elok pulak

Dah tu, aku ni macam mana pulak? Aku ni kira perempuan teruk ke? Aku seorang je perempuan keluar ikut classmates aku makan, pergi mandi air terjun.

Perempuan tak elok ke?

Berangan

Assalamualaikum

Kalau aku kahwin kannn, aku nak ajak laki aku honeymoon panjat gunung kinabalu. Aku tak peduli dia gayat ke tak, aku nak panjat jugakkk

p/s frust tak dapat panjant gunung. Huh

10 February 2014

Tudung

Assalamualaikum

Masuk class. Duduk, Makan. Tudung senget benget

A: Mira!
Aku: Apa?
A: Takde pape
B: Mira, ce betulkan tudung sket

Pandang muka xpuas hati. tiup tiup sekuat hati sambil betulkan tudung

A: Hahaha. Apa punya cara ar

Pandang tak puas hati lagii. Sekeh kangg