04 February 2011

soulmate


untuk sem 2 aku sebagai students program matrikulasi kena ar buat beberapa projek untuk english. kalau buat benda ney kira carry marks ar untuk final english nanti. untuk sem ney kitorang kena buat report, lebih kurang research ar and presentation psl products or services. prensentation tu kelas aku tak buat lagi. gile lambat kelas aku tak start lagi, kali lain dah boleh rileks2 pun. pemalas punye budak kelas aku. ok ape aku merapu ney.


memandangkan budak group aku sangat tergedik gedik nak buat tajuk WHY DO WE NEED TO FIND SOULMATE. gile ngengade punye tajuk. teacher kitorang berapa kali bangkang dengan tajuk kitorg ney tak payah cakap ar. kitorang plak degil sangat nak terus kan tajuk ney jugak. ok apa aku merapu ney.


soulmate ney kalau ikut kamus oxford maksud dia,

The dictionary of Oxford define soulmate as person with whom one has a deep lasting friendship and understanding. Someone who is one hundred percent perfectly compatiable with us. That one person who was born into this world and made just for us to find.

setiap orang de kefahaman masing masing tentang soulmate ney (betul ke ayat aku ney?). macam aku first impression aku tentang soulmate ney adalah benda ney only for lovers, coulpe, husband and wife. tapi bila kitorang dalami betul betul, benda ney boleh terjadi di antara kawan kawan, family members, even pets pun boleh. dengar macam pelik an. tapi kebanyakan mat saleh kt overseas sana tu percaya yang pets dorang tu sebagai soulmate dorg. ok aku contoh simple lah an, kenapa mat saleh tu sayang gila dekat anjing anjing dorang tu, bagi pakai baju, diamond bagai semua tu. padahal tu cuma anjing je an an an


pergh, aku pun tak pernah dapat layanan macam tu

macam aku soulmate aku adalah best friends aku. kenapa de s, sebab aku tau soulmate aku de lebih dari sorang. mesti bagi korang soulmate ney hanya sorang untuk seumur hidup kita. tapi bagi kebanyakan orang yang percaya tentang soulmate dorang yakin yang dorang de lebih dari sorg soulmate, termasuk lah aku an.hehe

kenapa aku pilih best friends aku sebagai soulmate aku? sebab bagi aku kat dorang lah aku boleh cerita macam macam benda. tapi kenapa tak pilih boyfriend, buah ati, balak, intan payung, hubby dan sewaktu dengan nya. kat dorang pun ko boleh cerita macam macam apa. pergh, nak mampus! tak kan lah aku nak cite yang aku suka usha si polan dan si polan kat incik moyang an. memang gadoh seminggu lah an. hehe.. sebab tu lah aku cerita kat best friends aku ney


inilah incik moyang ; )

plus bila korang gadoh or break dengan buah hati korang mesti korang akan cari best friends korang an. tak kan nak ngadu kat buah hati korang tu plak. gila ke hape! haha..tak pun siapa yang ada parents jenis open minded tu maybe cerita kt parents dorang. tapi ada ke yang cerita pasal gadoh gadoh dengan buah hati dengan parents?






2 comments:

a girl said...

HAHAHAHAHAHAA......... AKU KE SOULMATE KAU ?? HEHEHEHE.. MALU LAH SAYA (:

Mira said...

yes2
ko soulmate aku
i love u
hahaha